Fotoğrafçılık Hakkında Her Şey

Cem Özdel öğrencilerle buluştu.

Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Cem Özdel Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı'nın düzenlediği "Fotoğrafçılık Hakkında Her Şey" söyleşisi kapsamında üniversiteli öğrenciler ile buluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B Salon’unda 5 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen etkinliğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanı Hüseyin Uyanık Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Şen, akademisyen ve öğrencilerin katıldı. Söyleşi'de fotoğraf ve foto muhabirliği konuları masaya yatırıldı.

Çektiği fotoğraflardan oluşan sunum eşliğinde öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktaran Özdel'in muhabirliğe ilk başladığı yıllardan savaş muhabirliği deneyimlerine, spor muhabirliğinden günümüze yaşadığı anılara kadar her şey ilgiyle dinlendi.

Öğrencilerden gelen soruların renk kattığı söyleşide, medyanın ölü bedenleri görüntülemesine ilişkin sorulan soruya Özdel, kendisinin doğrudan ölü bedeni göstermemeye çalıştığını belirterek, çok konuşulan Aylan bebeğin sahildeki ölmüş bedeninin yarattığı etkiye de dikkat çekti.

Söyleşinin sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen ödüllü foto muhabir Özdel, Dışişleri Bakan'ı Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi fotoğrafçılığını yapıyor.

CEM ÖZDEL KİMDİR?

1977 yılında Erzincan’da doğan Cem Özdel, çocukluk hayali olan gazeteciliğe, üniversite eğitiminin ardından 1999 yılında Milliyet Gazetesi’nde başlamıştır. 2 yıl Milliyet Gazetesi Akdeniz ekinde muhabir olarak çalışan Özdel, 2001 yılında Anadolu Ajansı’na geçmiş, kurumun Antalya Bölge Müdürlüğü’nde 2008 yılına kadar Muhabir olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Anadolu Ajansı’nın Ankara’daki Genel Müdürlüğü’ne Foto Muhabiri olarak atanan Cem Özdel, 2012 yılına kadar yurtiçi ve yurtdışında haber takibi yapmıştır. Sudan’ın Darfur kentinde yaşanan insanlık dramını çektiği fotoğraflarla dünya gündemine taşımış, aynı zamanda bu fotoğraflarla Kızılay yararına sergi açmıştır. Yine 2012 yılında Zonguldak’ta, yerin 650 metre altında, madencilerin zorlu çalışma koşullarını yansıttığı fotoğraflarla da, hem Türkiye’de ‘’Yılın Basın Fotoğrafları’’ arasında yeralmış, hem de İspanya’nın en büyük işçi sendikası tarafından ‘’Yılın Fotoğrafı’ ödülüne layık görülmüştür. Foto Muhabirliğinin her alanında görev yapan Özdel, Suriye Savaşı’nın en sıcak günlerinde Halep’te bulunmuş, burada çektiği fotoğraflar, ulusal ve uluslararası medyanın yanısıra kitaplarda geniş yeralmıştır.

2012 yılında Anadolu Ajansı’nın New York ofisine atanan Cem Özdel, burada yaklaşık 4 yıl görev yapmış, ABD’nin çeşitli eyaletlerinde çektiği fotoğraflar, TİME, New York Times, Guardian, Washington Post, Huffington Post gibi dünyanın önemli yayın kuruluşlarında yayınlanmıştır. 2014 yılında Brezilya’da Dünya Kupası maçlarını da takip eden Özdel, ABD’nin gözde spor etkinliklerinden NBA Basketbol karşılaşmalarını, ALL Star Turnuvalarını ile Final Serisi mücadelelerini fotoğraflama şansı yakalamıştır.

2016 yılında Ankara’ya dönen Cem Özdel, yaklaşık 2,5 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi fotoğrafçısı olarak görev yapmaktadır.

90’ın üzerinde ülkede fotoğraf çeken Özdel’in 28 ulusal, 2 uluslararası ödülü bulunmaktadır. Sarı Basın Kartı, 2 Yıldız CMAS Dalgıç Brövesi ve Yamaç Paraşütü P4 Pilot Ehliyeti’ne sahiptir.

 

Etkinlik Fotoğrafları için >http://ulamyo.mu.edu.tr/tr/album

Son Güncelleme Tarihi : 09.04.2019 11:31:38 Okunma Sayısı : 1316

Son Duyurular