Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı

Tarihçe
Gıda İşleme Bölümü, 2013 yılında açılmış, 2015-2016 Eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almış ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.

Amaç
Programın temel hedefi; gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten ve satan işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşıyıp taşımadıklarının ve mevzuata uygunluğunun tespitini, ayrıca numune alma işlemi ile başlayan ve o üretim sonunda istenilen özelliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan işlemlerin tamamını yapabilecek elemanlar yetiştirmektir.

Akademik Personel
Bölümümüz akademik kadrosunda 1 profesör, 1 doçent ve 3 ögretim görevlisi doktor görev yapmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programından mezun olabilmesi için toplam 120 AKTS ders alması, genel not ortalamasının en az 2.00 olması ve bununla birlikte toplam 20 iş günü olacak şekilde zorunlu yaz stajını tamamlamış olması gerekmektedir.

Staj
Öğrencilerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında, tarımsal işletmelerin il ve ilçe teşkilatlarında, TÜBİTAK, gıda kontrolü ile ilgili özel laboratuvarlarda, özel gıda işletmelerinde, gümrüklerde, Et ve Balık Kurumlarında ve gıdalarla ilgili işletmelerde staj yapabilirler.

Mezun İstihdamı
Bu bölümden mezun olanlar GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ TEKNİKERİ unvanı alırlar. Bu programı başarıyla tamamlayan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı mezunları;
> Gıda Mühendisliği Fakültelerinin Laboratuvarlarında,
> Veteriner Fakültelerinin Besin Hijyeni ve Teknolojisi Araştırma-Uygulama Laboratuvarlarında,
> Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvarlarında,
> Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Araştırma-Uygulama Laboratuvarlarında istihdam edilebilmektedirler.

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da özel yurt , apart ve kiralık daireler mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.

Gıda İşleme Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler