Dünya Arı Günü

Dünya Arı Günü dolayısıyla 20 Mayıs Cuma günü Arı ve Arıcılık ve Topluluğu'nun organize ettiği; Yüksekokulumuz öğretim elemanları Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca,  Doç. Dr. Okan Özgül ve Öğr. Gör. Dr. Taylan Doğaroğlu'nun koordine ettiği "Dünya Arı Günü" panel ve sergisinin panel kısmı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, sergi kısmı ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müzesi'nde gerçekleştirildi. 
Prof. Dr. Adnan Diler, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Muammer Tuna, Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca, Öğr. Gör. Dr. Taylan Doğaroğlu'nun konuşmacı olduğu panelde antik dönemde arıcılık, arı ve toplum, arıdan öğrenebileceklerimiz, iklim değişikliğinin arı üzerine etkileri gibi konulara değinildi. Panele Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Süleyman CAN ile Yüksekokul Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Yalçın Öztürk katılım sağlamıştır.
Sunuculuğunu Arı ve Arıcılık Topluluğu başkanı Hüseyin Çakar'ın üstlendiği panelde topluluk üyelerinin hazırladığı kendi üretimleri ballar hediye edilirken konuklara çay ve kuru pasta ikramı da yapıldı.
Panel sonrası Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müzesinde Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü Arş. Gör. Beyza Durhan'ın hazırlamış olduğu sergiye katılım sağlandı.
Arı ve Arıcılığa heykelle hayat veren Arş. Gör. Beyza Durhan konuklara eserlerini anlatırken Arı ve Arıcılık Topluluğu üyeleri ile de sohbette bulundu.



Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2022 14:48 Okunma Sayısı : 685

Son Haberler