Genç Kalite Topluluğu Kuruldu

Üniversitemizde, kalite çalışmalarına öğrenci katılımının artırılması ve kalite süreçlerinde aktif olarak öğrencilerin de yer alması amacıyla Genç Kalite Topluluğu kuruldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genç Kalite Topluluğu Başkanı Ayşe Nurcan Kapucu ve Topluluğun Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Şen, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'i makamında ziyaret ederek topluluk hakkında bilgi verdi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının sürekli gelişimine ve bireylerin evrensel yeterliliklere ulaşmasına katkı sağlamak üzere yükseköğretim alanında kalite güvencesi sistemini yaygınlaştırmak amacıyla verilen eğitimlerin ardından Üniversitemizde Genç Kalite Topluluğu kuruldu.
Üniversitemizde Kalite Elçisi ve Öğrenci Değerlendirici olarak görev alan Ayşe Nurcan Kapucu ile Koordinatör Prof. Dr. Faruk Şen, topluluğun faaliyetleri ve süreçleri hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'i bilgilendirdi. Ziyarette, Üniversitemizin kalite çalışmaları sürecine iç paydaşımız olan öğrencilerin katılımının önemi vurgulandı.
YÖKAK’ın misyonu ve vizyonu doğrultusunda belirlenmiş stratejik amaçlar ile faaliyetlerine başlayan topluluk, Üniversitemizde kalite çalışmalarına öğrenci katılımının arttırılmasını ve kalite süreçlerinde aktif olarak öğrencilerin de yer almasını amaçlıyor.
Kalite kültürünün yayılımını teşvik etmek ve tüm paydaşlar arasında iş birliğine dayalı ilişkileri geliştirmek amacıyla faaliyetlerini yürütecek olan  Genç Kalite Topluluğu, Üniversitemizin tüm süreçlerinde kalite anlayışını yaygınlaştırmak isteyen yeni üyelerini bekliyor.
Topluluğa üye olmak isteyen öğrencilerimiz, msku.genckalite@gmail.com adresi üzerinden başvuru yapabilir.

Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2022 14:43 Okunma Sayısı : 1316

Son Haberler