Kadına Şiddet


ULA MESLEK YÜKSEKOKULU "KADINA ŞİDDETE DUR!" DEDİ
 Ula Meslek Yüksek Okulunda "Kadına Şiddet" konulu seminer düzenlendi.  Ula Toplum Sağlığı Merkezinden  Dr .Deniz Mülayim  verdiği mesajlarla "Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Şiddet"konusunda öğrencileri bilgilendirildi.
Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Şiddet” temalı seminerde Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzm. Psikolog Özgür Tan ile Dr. Deniz Mülayim, kadın erkek eşitliliği ve çocuk yetiştirilirken cinsiyetçilik kavramlarına değindi. Tan ve Mülayim,  Ülkemizde kadınların iş imkanlarını raporlar halinde öğrencilere sundu. Raporlara göre kadınların meslek tercihlerinde yüzde 94 oranıyla okul öncesi öğretmenliği yer alırken, en düşük meslek tercihinin yüzde 5.5 ile polislik olduğu belirtildi.  Tan ve Mülayim'in şiddet türlerine değindiği seminerde şiddetin sadece fiziksel olmadığı psikolojik, ekonomik ve hukuki alanlarda da kadınların şiddete maruz kalabileceğine dikkat çekildi.

Ayrıca Böbrek Haftası dolayısıyla böbrek hastalıklarına da kısaca değinen Dr. Mülayim, " Böbrek hastalıklarına bağlı ölüm oranının yüzde 50 - 60 civarındadır. Böbrek rahatsızlıklarından korunmak için günlük tuz tüketiminin bir çay kaşığı kadar olması gerekir. Ayrıca bol bol taze meyve ve C vitamini tüketimi çeşitli hastalıklardan korunmanın temel yoludur" dedi. 

Son Güncelleme Tarihi : 29.03.2021 11:48 Okunma Sayısı : 1294

Son Haberler