İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı

Tarihçe
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı, 1994-1995 yılına ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamıştır.

Amaç
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programının amacı; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin kurulması, imali ve çalıştırılması alanında görev yapacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Akademik Personel
Program akademik kadrosunda 1 öğretim görevlisi doktor ve 2 öğretim görevlisi olmak üzere 3 öğretim elemanı bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programından mezun olabilmesi için toplam 120 AKTS ders alması, genel not ortalamasının en az 2.00 olması ve bununla birlikte toplam 40 iş günü olacak şekilde zorunlu Meslek Stajını tamamlamış olması gerekmektedir.

Staj
Öğrenciler  toplam 40 iş günü meslek stajılarını soğutucu cihaz imalatı, havalandırma sistemleri ve merkezi klima santrali imalatı yapan, ayrıca proje bazlı çalışan özel firmalarda, buzdolabı ve klima cihazlarının yetkili teknik servislerinde  uygulamalı olarak tamamlayabilmektedirler.

Mezun İstihdamı
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programını bitirenlere "İklimlendirme-Soğutma Teknikeri" ünvanı verilir. İklimlendirme-soğutma teknikeri makine mühendisinin gözetimi ve yönetimi altında binaların ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yapımı, kurulması ve çalıştırılması için planlanan işleri yürütür; motorları monte eder, boruları döşer, sistemin bakımı ve onarımını yapar. Kamu kuruluşlarına veya özel kuruluşlara ait fabrika veya imalathanelerde, soğuk hava depolarında çalışabilirler veya özel servis açabilirler.

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da özel yurt , apart ve kiralık daireler mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.

Elektrik ve Enerji Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler