Arıcı Kadınlar Buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu'nun düzenlediği etkinlik çerçevesinde, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği Onursal Başkanı Kürşat Zeynel Utlu, akademisyenler ile Türkiye'nin çeşitli illerinden arıcı kadınlar bir araya geldi. 26 Şubat Cumartesi günü aynı anda hem online hem de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yüz yüze düzenlenen etkinlik üç oturumdan oluştu.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, etkinlikte yaptığı konuşmada “Arıcı kadınlarımızın istek, temenni ve sorunlarının çözümü noktasında her zaman yanlarında olacağız” dedi.
 
Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı Öğretim Üyesi Arı ve Arıcılık Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca amaçlarının arıcılık sektörünün itici gücü olan kadınların sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırmak olduğunu açıkladı.
 
Etkinlik kapsamında arıcı kadınlar tarafından dile getirilen ortak sorunlar arasında ıslah, besleme ve ulaşım problemleri ile varroa ile mücadele yer aldı. Etkinlik sonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile katılımcılar toplu fotoğraf çektirdiler.





Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2022 14:43 Okunma Sayısı : 767

Son Haberler