Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

Tarihçe
Muhasebe ve Vergi uygulamaları Programı, ilk öğrencilerini 2000-2001 eğitim öğretim yılında almış ve ilk mezunlarını 2002 yılında vermiştir.

Amaç
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının temel amacı muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren muhasebe ve mali müşavirlik bürolarının, kamu veya özel sektör kuruluşlarının muhasebe ve finans departmanlarının ihtiyacını karşılayacak, analitik düşünme yeteneğine sahip, problem çözen, girişimci muhasebe personeli yetiştirmektir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında yer alan öğrencilerimiz, iki yıllık öğrenimleri süresince muhasebe alanındaki güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmakta ve muhasebe programlarına hakimiyet kazanmaktadırlar.

Akademik Personel
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’nda 1 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Doktor ve 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 3 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için genel not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve toplam 40 günlük meslek stajlarını tamamlamış olmaları gerekir.

Staj
Program öğrencileri, mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik bürolarında, mali müşavir ve yeminli mali müşavir gözetim ve denetimi altında olan işletmelerin muhasebe ve finans departmanlarında, bankalarda, belediyelerin muhasebe bölümlerinde, kanunla kurulmuş bulunan mesleki odaların muhasebe bölümlerinde staj yapabilmektedirler.

Mezun İstihdamı
Mezunlar, “Muhasebe Meslek Elemanı” unvanı ile “Ön Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar. Öğrencilerimiz istedikleri taktirde, Açık Öğretim Fakültesi üçüncü sınıfına geçiş yaparak da lisans eğitimini tamamlamayabilirler. Ayrıca lisans eğitimi tamamlandıktan sonra üç yıl staj yaptıkları ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı oldukları takdirde "Serbest Muhasebeci Mali Müşavir” unvanına da sahip olabilmektedirler. İki yıllık öğrenim sonrası derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ile yeminli mali müşavirlikler, şirketlerin muhasebe departmanları, bankalar başta olmak üzere çeşitli özel kuruluşlar ile KPSS sınavı sonucunda çeşitli kamu kuruluşlarında görev alabilmektedirler.

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da özel yurt , apart ve kiralık daireler mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.

Muhasebe ve Vergi Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler