MSKÜ 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezunlarını Uğurladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Muğla Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen törene ilgi yoğundu. Mezuniyet törenine Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Savcısı Arif Ulusoy, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, MSKÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler, aileler ve davetliler katıldı. Dereceye giren öğrenciler diplomalarını protokolün elinden aldı.
 
Tören mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Geçit anında mezun öğrenciler büyük bir onur ve mutlulukla bu ana tanıklık eden ailelerini ve protokolü selamladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar törende mezun öğrencilere seslendi. Prof.Dr. Kaçar konuşmasına 6 Şubat’ta Hatay ve Kahramanmaraş hattında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı ve depremde yaşamını yitiren öğrencilerimizi yad etti. Pandemi süreci ve deprem felaketi nedeniyle çok da arzulanan bir eğitim-öğretim sürecinden geçilmediğini belirten Prof.Dr. Kaçar: “Bu elbette hiçbirimizi mutlu etmedi. Tek tesellimiz, sizlerin ‘bilgiyi sevgiyle bütünleştiren’ bu kurumdan, açık fikirli bireyler olarak eğitimin yaşam boyu devam ettiğinin bilinciyle ayrılıyor olmanızdır” dedi.
 
Kaçar: “Deneyimler ve öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir.”

Üniversite hayatının güzel anılar, güzel dostlar biriktirmiş olmadaki önemine dikkati çeken Kaçar: “Bu dostluklarınızı yaşamınız boyunca kaybetmemenizi temenni ediyorum. Üniversite yıllarında elde ettiğiniz deneyimler ve öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir. Önünüzde kendinize, ailenize, ülkemize ve devletimize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı sizleri ve ailelerinizi olduğu kadar bizleri de onurlandıracaktır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin kapısının sizlere her zaman açık olduğunu unutmayın. Burası sadece gençliğinizde birkaç yılınızı geçirdiğiniz bir kurum değil, verdiği eğitimle zihninizin rafine olduğu, entelektüel kimliğinizin şekil aldığı bir kurum ve paydaşınızdır” diye konuştu.
 
Kaçar: “Sevgili öğrencilerimiz, bilgiyi arama yolundan asla ayrılmayın.”

Mezun öğrencilere bilgiyi aramaktan vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Kaçar konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz, bilgiyi arama yolundan asla ayrılmayın. Çünkü bu arayış bizleri, bu hayatta var olmuş olmamızın kayda değer bir anlam ifade edip etmediği sorusuna götürecektir. Çünkü bu soru hem yakıcıdır hem de çalışma ve iz bırakma konusunda motive edicidir.” Prof.Dr. Kaçar konuşmasını şöyle tamamladı: “Sevgili mezunlarımız, bu duygu ve düşünceler içerisinde, mezuniyetinizi gönülden kutluyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, başarılarla dolu ve cesur bir ömür diliyorum. Yüce Allah bahtınızı ve yolunuzu açık etsin.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni mezun öğrencilerin 10’dan geriye saymalarının ardından keplerin havaya atılması ile son buldu. Tören sonunda öğrenciler müzik eşliğinde arkadaşları, aileleri ve hocaları ile bu mutlu anı kutlamaya bir süre daha devam etti.
 






 

Son Güncelleme Tarihi : 22.06.2023 15:58 Okunma Sayısı : 477

Son Haberler