Ula'da Afet Gönüllüleri Yetiştirildi

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanlığı'nca 29 Mart Salı günü Sadi Dündar Kültür ve İş Merkezi, Nail Çakırhan Toplantı Salonu'nda  “Kızılay Afet Gönüllüleri Yetiştiriyor” projesi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokulumuz Halkla  İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin de katıldığı "Eğitim Al - Afetten Korkma" etkinliği ile gençlere çocuklara ve yetişkinlere doğal afetler hakkında bilgi verildi ve doğal afetten önce alınması gereken tedbirler ile afet zamanında ve sonrasında  yapılması gerekenler anlatıldı. Üç etaptan oluşan eğitimin ikinci etabında, Ula Belediye Parkı Düğün Alanı'nda çadır kurma eğitimi ve çadır içi malzeme bilgisi verildi. Kızılay yetkilisi Efe Keleş'in anlatımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin üçüncü etabı yine Nail Çakırhan Toplantı Salon'undaydı. Eğitimlerin tümüne katılanlar mini testleri de tamamlayıp kazanımlarını pekiştirdi. "Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma Eğitimi'ni" de tamamlayan öğrencilerimiz ve diğer katılımcılar sertifika almaya hak kazandılar.

Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2022 14:46 Okunma Sayısı : 762