Yüksekokulumuzda Bahar Şenliği

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu'nda 16-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bahar Şenliği gerçekleştirildi. Hem baharın gelişi hem de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen birçok kültürel ve sportif faaliyetin yer aldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu. 
Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler ve Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Can'ın katılımıyla açılışı yapılan şenliğin ilk gününde Atatürk İlkokulu öğrencileri gösterilerini sundu. Öğrenci toplulukları ile Mimar Ümit Akdemir'in müzik dinletisi gerçekleştirdiği şenlikte, Şaban Erdoğan koordinatörlüğünde yakan top, tombiş, halat çekme gibi geleneksel oyun turnuvaları düzenlendi. Ula esnafının katkılarıyla kazananlara küçük ödüllerin verildiği oyunlara ilgi yoğundu.   
Yerel yemekler stantlarının ilgi gördüğü şenlik kapsamında bir de yemek yarışması düzenlendi. Timur Kocabıçak'ın koordinatörlüğünde Yüksekokul müdürümüz Prof. Dr. Süleyman Can'ın, Doç. Dr. Özgür Ceylan'ın Öğr. Gör. Dr. Songül Kılınç Şahin'in ve Gülnihal Demir'in jüri üyeliği yaptığı yarışmada Ula'nın yerel lezzetleri yarıştı. Yemek yarışmasının ardından Gülnihal Demir keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Gıda Topluluğu'nun düzenlediği öğrenci sektör buluşmasında ise Eker Süt Ürünleri ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nden Satış Müdürü Yusuf Ziya Uslu Meslek Yüksekokulumuzun konuğu oldu. Şenlik süresince Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ile tazelenme üniversitesi öğrencilerinin resim sergileri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğrencimiz Busenur Zaim'in zumba etkinliği, Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin konserleri, Muğla Engelliler Derneği'nin halk oyunları gösterisi, Öğr. Gör. Murat Müftüler'in ve  Öğr. Gör. Erhan İşseveroğlu ile ekibinin müzik dinletileriyle rengine renk katan şenlikte, futbol, masa tenisi ve hemsball turnuvalarında ise kıyasıya rekabet yaşandı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise günün anlam ve önemine uygun olarak Ula Gölet'ine bisiklet turu düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Ula Belediye Başkanı Özay Türkler ve Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Süleyman Can'ın katıldığı etkinlikte öğrencilerimiz marşlar eşliğinde bayramı kutladılar. 
Ula Türk Kızılay Şubesi'nin çorba ikramıyla başlayıp Cafe De Son soslu makarna, Ula Belediyesi ve Ula esnafının katkılarıyla keşkek, tavuk ve pilav ikram edilirken, Bodrum Dondurmacısı ile Eker Süt Ürünleri de çeşitli ikramlarını sundular. Şenliğe katılan tüm katılımcılara da kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Ayrıca Ula'lı bayanların kendi emekleri ile hazırladıkları zeytinyağlı sarma, kek, sac böreği, kurabiye, zerde, saraylı ve takı stantları da şenliğe ayrı bir tat kattı.

















































































Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2022 14:48 Okunma Sayısı : 998

Son Haberler