Yüksekokulumuzda Bahar Şenliği Coşkusu

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu’nda 06-07 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bahar Şenliği gerçekleştirildi. Hem baharın gelişi hem de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen şenlikte kültürel ve sportif faaliyetler renkli görüntüler ortaya çıkardı. Ula Kaymakamı Rıdvan Doğan, MSKÜ Rektör Yardımcısı Celal Ateş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yağmur Küçük, Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özgür Ceylan, akademisyenler, öğrenciler ve Ula halkının katılım sağladığı şenlik Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Prof.Dr. Ceylan şenliğin açılış konuşmasında yapılacak olan kültürel ve sportif faaliyetlerden bahsetti. Prof. Dr. Ceylan: “Bugün yalnızca baharın gelişini kutlamıyoruz, birlik ve beraberlik içerisinde hoşça vakit geçirmek, bağlarımızı güçlendirmek için bir fırsatı değerlendiriyoruz. Bu şenlikler kültürel ve sosyal sermayemiz için bir yatırımdır.” dedi. Ula Kaymakamı Rıdvan Doğan ise konuşmasında Ula halkını, öğretim elemanlarını ve öğrencileri bir araya getiren bu şenliğin kültürel aktarım ve sosyal kaynaşma konularındaki önemine dikkat çekti. Doğan, tüm davetlilere keyifli dakikalar diledi. Şenlikte, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı Ahmet Elmastaş ve İnşaat Programı öğrencimiz Mustafa Can Sağa tarafından gerçekleştirilen zeybek gösterisi katılımcılar tarafından keyifle izlendi. Grup 4YÜZ4 tarafından verilen konserde konuklar ve öğrenciler müzik şöleni yaşadı ve istek parçalar da seslendirildi.
 
Şenlikte; futbol, voleybol, hemsball, masa tenisi, ayak tenisi, oryantiring, dart turnuvası, geleneksel oyunlar (halat çekme, çuval yarışı vb.) gibi sportif etkinliklerin yanında, dans gösterisi, karaoke yarışması, kil ve seramik atölyesi gibi çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri de düzenlendi. Yerel yemek stantlarının büyük ilgi gördüğü şenlikte yemek yarışması da yapıldı. Şenlikte Ula Türk Kızılay Şubesi çorba ve çay ikramında bulundu. Yarışmaları kazanan katılımcılara çeşitli ödüller verildi. Ula Kaymakamı Rıdvan Doğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yağmur Küçük’e organizasyona katkılarından dolayı plaket taktim etti. Bahar şenliği, öğrencilerin ülkemize özgü halk oyunlarını oynayıp doyasıya eğlenmesiyle son buldu.
 

Son Güncelleme : 16.05.2024 09:55 Okunma Sayısı : 308

Son Haberler