Kendi İsteğiyle Kayıt Sildirme İşlemleri

1. Aktif öğrenci kayıt sildirme dilekçesini doldurup imzalayarak, öğrenci bilgi sistemi modülünden İlişik Kesme Talebi işlemlerine giriş yapar.

Kayıt sildirme dilekçesini İlişik Kesme Talebi ekranından  sisteme yükleyip, kayıt sildirme gerekçesini açıklama alanına yazarak “Başvuru Yap” butonuyla kendi isteğiyle kayıt silme sürecini başlatır.

2. İlişik kesme süreci Onay veya Ret verme işlemiyle akademik birim Öğrenci İşleri tarafından başlatılacaktır. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı , Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve en sonunda Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul Sekreteri onayıyla ilişik kesme onay süreci sonlandırılacaktır.

3. Resmi üst yazı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletilen ilgili kayıt silme olur/kararların kontrolü, sisteme işlenmesi ve arşive atılması ile öğrencinin kaydı silinecektir.