Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Programı 2011-2012 Eğitim - Öğretim yılında ek kontenjan ile öğrenci almıştır.  Amacımız Yüksekokulumuz Akademik Personelinin bilimsel çalışma, araştırma ve yayınları ile eğitim kalitesini dünya standartlarına çıkararak; branşlarının gereklerine yönelik bilgi ve beceri ile donatılmış, Atatürk İlkelerine, Türk toplumunun değerlerine, evrensel insanlık ilkelerine saygılı öğrenciler yetiştirmektir.

İş İmkanları
Programdan mezun olanlar başta bankalar olmak üzere her türlü finansal kuruluş da, sigorta şirketlerinin genel merkezlerinde ve acentelerinde çalışabilecekleri gibi istedikleri taktirde kendi sigorta acentelerini de açabilmektedirler. Özellikle son yıllarda ülkemizde sigorta sektöründe çok büyük gelişmeler yaşanmaya başlamıştır ve bu durum Dünya’daki birçok büyük uluslar arası sigorta ve finans sektörlerinin de dikkatini çekmiş ve çok sayıda global ölçekli firma ülkemizde yatırım yapmaya başlamıştır ve bunun sonucunda bu sektörde çok büyük bir eleman açığı vardır ve sektör bu alanda eğitim görmüş nitelikli, dinamik ve genç personele büyük ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz;
 1. Bankaların merkez departmanların da ve şubelerinde istihdam edilebilir,
 2. Sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları olan “serbest” ve “banka şube” acentelerinde çalışabilir,
3. Bunun yanı sıra sigorta ve reasürans şirketlerinin merkez departmanlarındaki ara eleman ihtiyaçlarını karşılayabilir,
4. Ülkemizde son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle sigorta sektörüne dahil olan Özel Emeklilik Fonlarında da çalışma kabiliyetine sahip,
 5. Bankacılığın ve sigortacılığın temel ilke ve kavramlarına hakim, tüm banka ve sigorta ürün ve hizmetlerini etkin şekilde pazarlayabilir,
6. Potansiyel banka müşterilerine ve poliçe sahiplerine temel ürün ve hizmetler konusunda danışmanlık hizmeti sunabilir, Bu yönüyle Bankacılık ve Sigortacılık Programından mezun olan öğrencilerin iş bulma gibi bir sorunları olmayacaktır.

Staj İmkanları
Bankacılık ve Sigortacılık Programından mezun olabilmek için her öğrencinin 30 iş günü staj yapmaları gerekmektedir. Programımız Bankacılık veya Sigortacılık alanlarında yapılan stajları kabul etmektedir.

Ulaşım
Yüksekokulumuz Muğla merkezine 15 km uzaklıktadır. Muğla merkez ile ulaşım Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Denetimli Özel Halk Otobüsleri aracılığıyla sağlanmaktadır.
Google map bağlantısı: https://goo.gl/maps/3rrSDm7aNETt73RS8

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da bir çok yurt ve kiralık daire mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.

Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler