Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı

Tarihçe
Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjan ile öğrenci alımına başlamıştır.

Amaç
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı çağdaş istihdam paradigmasından hareketle özel sektör ve kamu sektörü işletmelerinin ilgili bölümlerinde, kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde bilgiyle harmanladığı becerilerini büyük özgüvenle sergileyebilen nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır.

Akademik Personel
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programında  iki öğretim görevlisi doktor ve bir öğretim görevlisi bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programından mezun olabilmesi için toplam 120 AKTS ders alması, genel not ortalamasının en az 2.00 olması ve bununla birlikte toplam 30 iş günü olacak şekilde zorunlu yaz stajını tamamlamış olması gerekmektedir.

Staj
Öğrenciler özel sektör ve kamu sektörü işletmelerinin ilgili bölümlerinde, kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde, gazete, dergi, radyo, TV gibi yayın organlarında, Halkla İlişkiler Şirketleri, Reklam Şirketleri, Pazarlama Şirketleri vb. alanlarda staj yapabilmektedirler.

Mezun İstihdamı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programından mezun olan öğrencilerimiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Elemanı ünvanı kazanırlar.Özel sektör ve kamu sektörü işletmelerinin ilgili bölümlerinde, kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, hastaneler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca; gazete, dergi, radyo, TV gibi yayın organlarında, kamuoyu araştırma kurumlarında da istihdam edilebilirler.

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da özel yurt , apart ve kiralık daireler mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler