Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı

Tarihçe
Eski adı “Yapı Tesisat Teknolojisi Programı” olarak eğitim veren programımız 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı olarak eğitim-öğretim faaliyetine devam etmiş ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı olarak devam etmektedir.

Amaç
Eğitim sürecinde verilen teorik bilgileri mevcut atölye ve laboratuvar imkânlarıyla destekleyerek sektörde ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılamaktır.

Akademik Personel
Programda iki Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi programından mezun olabilmek için, öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 olması gerekmektedir. Bununla birlikte, 30 iş günü zorunlu stajını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Staj
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programında öğrenim gören öğrencilerimiz Meslek Stajını 30 iş günü olarak BOTAŞ gibi kamu kuruluşlarında, doğalgaz dağıtım şirketlerinde, yetki alan doğalgaz dağıtım firmalarında, inşaat şirketlerinin yapı-tesisat ve doğalgaz tesisatı gruplarında, gaz tesisatı yapan özel şirketlerde, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve doğalgaz tesisatı yapan mühendislik firmalarında yapabilmektedir.

Mezun İstihdamı
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programından mezun olanlara “Doğalgaz ve Tesisatı Teknikeri” ünvanı verilir. Doğalgaz ve Tesisat Teknolojisi Programı mezunları doğalgaz sektöründe mal/hizmet üreten firmalar, ısıtma ve baca sistemleri üreten sanayi kuruluşları, doğalgaz dağıtım firmaları ve ısı merkezlerinde istihdam edilirler. Ayrıca, programın geniş kapsamlı yapısı gereği enerji sektöründeki teknik ara eleman ihtiyacına yönelik farklı pek çok pozisyonda da istihdam edilme imkânları mevcuttur. Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programından mezun olanlar BOTAŞ gibi kamu kuruluşlarında, doğalgaz dağıtım şirketlerinde, inşaat şirketlerinin yapı-tesisat gruplarında, gaz tesisatı yapan özel şirketlerde, sıhhi tesisat ve kalorifer tesisatı yapan mühendislik firmalarında görev yapabilirler.

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da özel yurt , apart ve kiralık daireler mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.
Elektrik ve Enerji Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler