Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı

Tanıtım
Eğitim-öğretim faaliyetine Tesisat Teknolojisi adıyla başlayan programımız sırasıyla “Yapı Tesisat Teknolojisi Programı” ve “Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı”  adlarıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.  Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 25.12.2019 tarihli toplantısında alınan kararlar  uyarınca  2020- 2021 eğitim-öğretim yılından itibaren "Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı" olarak devam etmektedir. Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programından mezun olanlara “Doğalgaz ve Tesisatı Teknikeri” unvanı verilir.

Programın Amacı
Eğitim sürecinde verilen teorik bilgileri mevcut atölye ve laboratuvar imkânlarıyla destekleyerek sektörde ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılamaktır.

Öğretim Süresi ve Dili
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programının öğrenim süresi 2 yıl olup öğretim dili Türkçedir.

Mesleğin Kazandırdıkları
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programından mezun olanlar;
·         Matematik ve Fizik konularında ilgili ve başarılı
·         Analitik düşünebilen
·         Planlanan bir işi uygulayabilme gücüne sahip
·         Şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip
·         Teknik Resim çizim kabiliyetine sahip
·         Bilgisayar ortamında çizim yapabilen
·         Bilgisayarı iyi kullanabilen
·         Rapor hazırlayabilen
·         Sıhhi Tesisat ve Bina içi Doğalgaz tesisatı yapabilen kalifiyeli elemanlardır.

İş İmkânları
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programından mezun olanlar BOTAŞ gibi kamu kuruluşlarında, doğalgaz dağıtım şirketlerinde, inşaat şirketlerinin yapı-tesisat gruplarında, gaz tesisatı yapan özel şirketlerde, sıhhi tesisat ve kalorifer tesisatı yapan mühendislik firmalarında görev yapabilirler.Kamu kurumlarında çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre belirlenen ücreti alırlar.Özel sektörde kazanç kişinin yeteneğine, deneyimine ve pozisyonuna ayrıca işletmenin yapısına göre değişmektedir.

Staj İmkânları
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programında öğrenim gören öğrencilerimiz Meslek Stajını 30 iş günü olarak BOTAŞ gibi kamu kuruluşlarında, doğalgaz dağıtım şirketlerinde, yetki alan doğalgaz dağıtım firmalarında, inşaat şirketlerinin yapı-tesisat ve doğalgaz tesisatı gruplarında, gaz tesisatı yapan özel şirketlerde, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve doğalgaz tesisatı yapan mühendislik firmalarında  yapabilmektedir.

Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için gerek Ula’da gerekse Muğla’da bir çok yurt ve kiralık daire mevcuttur.

Sosyo-kültürel alanlar
Okulumuz yemekhanesi, kantini, basketbol sahası, voleybol sahası ve halı sahası öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, üniversitemizin kampüsünde tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası, tenis sahaları mevcuttur.

Elektrik ve Enerji Bölümü

2020-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler