Bağımlılıkla Mücadele Semineri Gerçekleştirildi

1-7 Mart arası kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Yüksekokulumuzda öğrencilere, akademik ve idari personele yönelik “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” düzenlendi.

Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Yeşilay Cemiyeti Başkanı Abdullah Şenol Şengür, Ula Yeşilay İlçe Temsilcisi Mustafa Armutçuoğlu ve Uzman Dr. Seçil Günay Avcı’nın katılım gösterdiği etkinlikte öğrenciler, akademik ve idari personel de hazır bulundu. Programın açılış konuşmasını yapan Yeşilay Cemiyeti Başkanı Abdullah Şenol Şengür, alkol bağımlılığı, tütün (sigara) bağımlılığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı gibi konularda Yeşilay’ın yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti. Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan ise; kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde bağımlılıklarla mücadele etmenin önemini vurgulayarak: “Yeşilay ile ortak proje ve faaliyetlerle kamuoyuna bilinç kazandırılması oldukça önemlidir” dedi.

Seminerde Uzman Dr. Seçil Günay Avcı tarafından “Sağlığın Eğitime Etkisi” adlı bir sunumu yapılarak öğrenciler bağımlılık konusunda bilgilendirildi. Dr. Günay Avcı, beslenme alışkanlıkları, teknolojinin insan fizyolojisi üzerindeki etkisi ve kadın sağlığı ile ilgili konularında katılımcıları aydınlattı.

Davetli konuşmacılara Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Özgür Ceylan tarafından katılım belgesi taktim edildi. Prof.Dr. Ceylan yaptığı konuşmada, bağımlılıklar alanında önleyici ve koruyucu araştırmalar yapılmasının, projeler geliştirilmesinin ve bunların uygulanmasının toplumda yaratacağı pozitif yönlü etkiye dikkat çekti.

Yeşilay Danışma Merkezlerinin her il merkezinde ücretsiz olarak sunduğu hizmetler söz konusu. Kişisel Verilerin Koruması Kanununa bağlılık çerçevesinde hizmetler verildiğini ifade eden uzmanlar, vatandaşların gerek kendileri gerekse yakınları için ücretsiz 115 hattını arayabileceklerini belirttiler. Ayrıca kendilerine ulaşılabilecek diğer bir kanalın da http://www.yedam.org.tr/ adresi olduğunun altını çizen Yeşilay Cemiyeti Başkanı Abdullah Şenol Şengür, her türlü bağımlılık mücadelesi kapsamında yardım talep eden vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Seminer kapsamında Yüksekokul bahçesinde Yeşilay tarafından stant kuruldu. Stantta Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Yeşilay hakkında diğer öğrencileri bilgilendirdi ve onları Yeşilay’a üyeliğe davet etti. Yeşilay tarafından katılımcılara rozeti, şapka, bileklik ve yağmurluk hediye edildi. Katılımcılara portakal suyu ikramında bulunuldu.
 

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2024 16:15 Okunma Sayısı : 130

Son Haberler