Üniversitemizin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Medyanı Tören Alanında başlayan programa üniversitemiz akademik ve idari personeli büyük ilgi gösterdi.  Törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.
Akademik Yıl Açılış Töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “ Üniversitemiz bu yıl ilk kez öğrenci alarak eğitim öğretime başlayan Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve yeni öğrenci alan bölüm, program ve anabilim dalları ile gücüne güç katarak aydınlık bir geleceğe doğru ilerledi” dedi.  
Rektör Çiçek, “Dört basamaklı bir piramidi fazlara ayırarak 1. basamağı Hazırlık ve Zeminin Oluşturulmasına, 2. basamağını Projelerin Hayata Geçirilmesine, 3. Basamağı Büyük Sanayi İşbirliklerine ve 4. Zirve basamağını ise AR-GE Üniversitesi Olma Hedefine ayırdık. Bu basamakları da sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile bezemeyi ilke edindik” diye konuştu.
Rektör Çiçek, rektörlük görevini devraldığı ilk günden bugüne yönetim kadrosu ile çok önemli mesafeler kat ettiğini, öncelikli hedefin öğrenci merkezli hareket ederek üniversitenin kurumsal yapısını güçlendirmek, pro-aktif yaklaşımlarla sorunları doğmadan çözmek, üniversiteyi dinamik ve üretken bir konuma yükseltmek olduğunu söyledi.
Üniversitemiz akademik açılışına TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı. Mandal, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi- TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” başlıklı açılış dersi gerçekleştirdi. Mandal, “Türkiye’deki ve dünyadaki değişim, gelişim ve yenileme süreçlerine değinerek, fon sağlayıcılar ile araştırmacılar arasında “kazan kazan” ilişkisi kurulamadığı takdirde başarıya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.”
Törene, ayrıca Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Muğla il protokolü ile tüm akademik, idari personel ve öğrencileri de katıldı.
                                              































                            





    
 

Son Güncelleme Tarihi : 29.03.2021 11:49 Okunma Sayısı : 879

Son Haberler